Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ταυτότητα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πετρούπολης


Το μόνο χέρι να σταθείς
όταν πια δεν σε κρατάνε τα πόδια σου
είναι αυτό του διπλανού σου

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί τη συνέχιση μιας πρωτοβουλίας πολιτών που ξεκίνησε με το παρακάτω κάλεσμα το Νοέμβριο του 2012:


“Στη σημερινή εποχή της κρίσης η εξοντωτική ανεργία, η φτωχοποίηση και η συνολικά σταδιακή εξαθλίωση και υποτίμηση της ζωής μας, οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Αυτή η πραγματικότητα χτυπάει δυστυχώς και την πόρτα της γειτονιάς μας.
Σε αυτή τη βίαιη συγκυρία ο νεοναζισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος -εκμεταλλευόμενος την δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση – να εισβάλλει στις γειτονιές προτάσσοντας το μίσος προς τον συνάνθρωπο.
Η πόλη μας όμως έχει ιστορία. Ιστορία συνυφασμένη με τους αγώνες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ανθρώπινο, ειρηνικό και δημοκρατικό.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους δημοκρατικούς φορείς και συλλογικότητες της Πετρούπολης να μη μείνουν απαθείς και να ορθώσουν τείχος αντίστασης μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δίκτυα διατροφής χωρίς μεσάζοντες, μαθήματα αλληλεγγύης) αλλά και πολιτιστικών παρεμβάσεων (π.χ. μουσικά φεστιβάλ, αθλοπαιδιές, κιν/φικές προβολές κ.α.)

Έχουμε εμπιστοσύνη στην παράδοση του λαού της Πετρούπολης για να προτάξουμε μια κοινωνία Ισότητας – Αλληλεγγύης- Αξιοπρέπειας”

Πρωτοβουλία πολιτών για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου